MELTEM GÜNEŞ Ankara – Bu kapsamda Marmara bölgesinde yer alan İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova için risk haritaları oluşturulurken, afet sonrası meydana gelebilecek tüm olasılıkların senaryosu hazırlanıyor. Söz konusu illerde “Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları” hazırlanmasına ilişkin proje başlatıldı. Öte yandan Marmara Bölgesi Afet Risklerini Azaltma Planı (MARAP) kapsamında da Ankara Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi ile ön görüşme sağlanarak, plan içeriğine ilişkin akademisyen katkısının alınmasına    yönelik çalışmalar başlatıldı. 

Hasar analizleri 

Risk haritalarından elde edilen hasar görebilirlik sonuçlarına göre, müdahale planında Arama Kurtarma Afet Grubu Planları’nın detaylandırılması için de çalışmalara başlandı. Bu kapsamda yaklaşık 1,2 milyon binanın bulunduğu İstanbul’da 2000 yılı ve öncesine ait 700 bin binanın, Sakarya’da 300 bin, Kocaeli’nde ise 140 bin binanın yapısal hasar görebilirlik analizleri incelendi. 11 ilde yapısal hasar görebilirlik analizleri sonucu ortaya çıkan güçlendirme ve onarım çalışmalarının 2025 yılı yatırım planlarına dahil edilmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na talepte bulunuldu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

17 ağustos faciasının üzerinden 25 yıl geçti! Çeyrek asırdır kayıplar

17 Ağustos 1999’daki Gölcük merkezli büyük depremin üzerinden 25 yıl geçti.

15 Temmuz gazisi Tümgeneral Davut Ala hem ağladı hem ağlattı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi …

Sude Naz günlerdir aranıyordu! 12 yaşındaki kız dedesinin evinde çıktı

Çorum’da 24 Ağustostan beri aranan ve kayıp olan Sude Naz dedesinin evinden çıktı. Küçük kızın kendi isteğiyle dedesinin yanına gittiği öğrenildi. İşte detaylar…

Antalya’da ev yangını

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir evde çıkan yangın söndürüldü.